Порошенко порівняв кількість військ РФ в Україні з арміями Європи

Порошенко порівняв кількість військ РФ в Україні з арміями Європи

Укрінформ
Кількість російських регулярних військ, розгорнутих на українській території у порушення суверенітету й територіальної цілісності України, перевищує чисельність армій деяких країн Європи.

Таку думку Президент України Петро Порошенко висловив у інтерв'ю американському телеканалу Fox News, яке вийшло в США у понеділок ввечері.

"Є точні цифри, надані розвідкою та підтверджені супутниковими знімками, безпілотними апаратами, на агентурному рівні. Ми знаємо напевно, що зараз перебуває шість тисяч регулярних військ тільки на окупованій території на сході моєї країни, плюс понад 15 тисяч військ у Криму, плюс 40 тисяч бойовиків, які очолюють командири з числа російських регулярних військ. Отже, це величезний контингент, який (за кількістю – ред.) перевищує армії багатьох європейських країн", - зауважив Порошенко.

Відповідаючи на запитання ведучого, чи варто через це непокоїтися іншим країнам Європи, наприклад, Естонії та Латвії, український Президент зазначив, що цього абсолютно не варто виключати.

"Ми маємо факт агресії, у моїй країні перебувають іноземні війська. Тільки сьогодні поранено 9 наших солдатів і один загинув від танкових атак, артилерійських обстрілів та мінометів, які використовують російські війська і що повністю заборонено Мінськими домовленостями", - підкреслив Порошенко.

У цьому зв'язку він ще раз наголосив на необхідності "розробити новий сценарій, який створював би добре координований тиск на Росію, щоб змусити її сісти за стіл переговорів та зупинити агресію".

У запитанні про Крим Президент України висловив тверде переконання, що півострів повернеться в Україну.

"Я впевнений, ми повинні це зробити, тому що це є брутальним порушенням міжнародного права", - наголосив він.

Порошенко зауважив: "Якщо ми не відреагуємо належним чином на цей факт агресії, світ ніколи не буде безпечним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-