Без мандата: Томенко теж зібрався до Євросуду

Без мандата: Томенко теж зібрався до Євросуду

Укрінформ
Микола Томенко має намір позиватися щодо позбавлення його мандата народного депутата до Європейського суду з прав людини.

Про це він заявив у ефірі телеканалу «112 Україна».

«Ми йдем довгим шляхом - завершимо його у Європейському суді, але щоб у Європейському суді успішно - треба пройти і українську складову залишків судової системи... Ми свідомо йдемо на те, щоби пройти цю частину і отримати, очевидно, такі ж самі рішення, як ЦВК у таємному режимі за дві хвилини прийняло», - зазначив він.

Томенко має намір довести у Євросуді, що виконання обранцем передвиборчих обіцянок перед народом є необхідною і достатньою умовою для депутатства.

За словами політика, питання імперативного мандата неодноразово розглядала Венеціанська комісія та Парламентська асамблея Ради Європи. «Ми маємо базову позицію усіх європейських організацій... Немає жодного документа декларативного чи правового характеру серед європейських інституцій, які би вітали принципи партійної диктатури чи імперативності», - сказав Томенко.

Він прогнозує, що розгляд справи у Євросуді триватиме 1,5 - 2 роки.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня 2016 року позачерговий з'їзд партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» достроково припинив повноваження народного депутата України Миколи Томенка, який уже направив з приводу цього позов до Вищого адміністративного суду України. На його думку, підставою припинення детутатських повноважень є відповідний закон, а за його відсутності "рішення з'їзду партії  недостатньо для дострокового припинення повноважень народного депутата".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-