Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі та продовження санкцій проти Росії

Порошенко і Байден обговорили ситуацію на Донбасі та продовження санкцій проти Росії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч у форматі робочого ланчу з віце-президентом США Джозефом Байденом за участі державного секретаря США Джона Керрі.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, співрозмовники обговорили розвиток ситуації на Донбасі в контексті російської агресії. Держсекретар Керрі проінформував про особливості його останніх переговорів у Москві.

Співрозмовники погодились, що для імплементації політичної частини Мінських домовленостей необхідне виконання Росією безпекових умов.

Порошенко і Байден обговорили можливість введення міжнародної безпекової місії на Донбас. Сторони наголосили на необхідності звільнення Надії Савченко та негайного допуску лікарів до неї.

Співрозмовники погодилися з необхідністю продовження санкцій проти Росії до повного виконання Москвою Мінських домовленостей, а також обговорили шляхи більшого долучення США до Мінського процесу. Байден запевнив у незмінності позиції Сполучених Штатів щодо невизнання окупації Криму.

Джозеф Байден також повідомив про рішення США виділити додатково 335 млн доларів на реформування безпекового сектору України, зокрема Збройних Сил України, Національної гвардії і Державної прикордонної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-