Президент України розпочав робочий візит до США

Президент України розпочав робочий візит до США

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко на чолі офіційної української делегації прибув у середу з робочим візитом до американської столиці.

Його літак приземлився близько сьомої вечора за місцевим часом на авіабазі "Ендрюс" поблизу Вашингтона, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як заплановано, Глава Української держави візьме участь у Саміті з питань ядерної безпеки, на який зберуться лідери з понад 50-ти країн, а також керівники впливових міжнародних організацій.

Крім того, програмою перебування президента України в США запланований його виступ на Форумі "Боротьба України за свободу, що продовжується", який відбудеться в середу в американському Конгресі.

У четвер Петро Порошенко зустрінеться в Білому домі з Віце-президентом США Джозефом Байденом для обговорення нинішньої ситуації в Україні. У цей же день він візьме участь у робочому обіді з Президентом США Бараком Обамою, організованим для глав делегацій Саміту з питань ядерної безпеки.

Основна частина Саміту проходитиме в п'ятницю, 1 квітня. Учасники зустрічі виступатимуть на пленарній сесії та, як очікується, приймуть коротке комюніке за підсумками роботи.

Крім того, програмою перебування Президента України в столиці США, заплановані, зокрема, його двосторонні зустрічі з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, Президентом Польщі Анджеєм Дудою, Президентом Аргентини Маурісіо Макрі й прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Робочий візит Президента України до США триватиме до 2 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-