Бойовики під Авдіївкою застосовують заборонені «розумні» міни

Бойовики під Авдіївкою застосовують заборонені «розумні» міни

Укрінформ
Біля Авдіївки бойовики використовують протипіхотні міни ПОМ-2, що заборонені Женевською конвенцією.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у Фейсбук.

"В районі промислової зони Авдіївки бойовики використовують проти сил АТО протипіхотні міни ПОМ-2, які заборонені Женевською конвенцією. За інформацією розвідки, це наразі єдиний населений пункт (на Донецькому напрямку в Авдіївці. - Ред.), де кремлівські нелюди використовують засоби ураження, заборонені Женевською конвенцією", - йдеться в повідомленні.

В прес-центрі штабу АТО також пояснюють, чим саме небезпечна міна ПОМ-2, та застерігають місцевих жителів щодо тяжких наслідків від дії цієї міни.

"З метою уникнення жертв серед місцевого населення, якому теж загрожує смертельна небезпека, штаб АТО застерігає, що ПОМ-2 є міною, яка має пристрій самоліквідації, а після закінчення строку бойової роботи (від 4 до 50 годин) сама ініціює свій підрив", - зазначають фахівці штабу, наголошуючи, що проросійські найманці готові на все, аби просунутися вперед на даному напрямку фронту, та використовують найсучаснішу зброю орієнтовно російського виробництва.

Як повідомляв Укрінформ, в Авдіївці 22-23 березня спалахнув запеклий бій з бойовиками за контроль над промзоною. На думку волонтерів, за останні півроку це був один з найжорсткіших боїв у цьому районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-