Гройсман сподівається, що цього тижня будуть і коаліція, і уряд, і план дій

Гройсман сподівається, що цього тижня будуть і коаліція, і уряд, і план дій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що нова коаліція буде сформована вже цього тижня.

Про це він заявив під час брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання створення нової коаліції йде на дні. Відповідним чином, це може бути і на цьому тижні. Зараз є розуміння усіх політичних сил, що є шанс створення нової коаліції, нового уряду, зміни якості його роботи», - сказав Гройсман.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи буде Рада цього тижня розглядати відставку уряду, Гройсман зазначив, що наразі тривають переговори.

Він також висловив сподівання, що протягом цього тижня нардепи знайдуть відповідь на глибоку політичну кризу, у яку занурилась Україна.

«Хочу підкреслити, переконаний, що ми є вже достатньо глибоко занурені як в політичну, так і в соціально-економічну кризу. Зараз українське суспільство потребує швидких і якісних рішень від політикуму. Маю надію на те, що протягом, можливо, цього тижня політичні сили дадуть відповідь на формування нової коаліції, нового уряду, антикризового плану дій», - сказав спікер.

Говорячи про своє можливе прем'єрство, Гройсман зазначив, що хотів би бачити в уряді нардепа Іванну Климпуш-Цинцадзе та заступника глави АП Дмитра Шимківа.

«Якщо так станеться, що нова коаліція довірить мені очолити уряд, то пропонуватиму формувати уряд не за якимись невідомими критеріями, а формувати уряд з людей, які здатні робити реформи. Я б із задоволенням працював би з Іванною Климпуш-Цинцадзе, я би працював із задоволенням з Дмитром Шимківим. Це люди, які мають абсолютно сучасні погляди на розвиток України», - сказав він.

Відповідаючи на запитання, на яких посадах він бачить ці кандидатури, Гройсман назвав посади міністра і віце-прем'єр-міністра.

«Тільки консультації можуть дати відповідь на те, хто і яку позицію може зайняти (в уряді. - Ред.). У мене є свій погляд», - додав Гройсман. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-