Екзит-пол: Вілкул може отримати переконливу перемогу

Екзит-пол: Вілкул може отримати переконливу перемогу

Укрінформ
Перше місце на виборах міського голови Кривого Рогу може посісти Юрій Вілкул, набравши 70,9% голосів, на другому місці Семен Семенченко з 11,3%, на третьому - Микола Колесник, який набрав 6,7% голосів.

Про це свідчать результати екзит-полу Research and Branding Group, оприлюднені на сайті компанії.

Фото: rb.com.ua

"Було опитано 2000 виборців на 40 виборчих дільницях", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, позачергові місцеві вибори міського голови спровокували вибори від 15 листопада 2015 року. Тоді, за офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника Опозиційного блоку Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога - 49,79%. Різниця між кандидатами склала 752 голоси.

Милобог виграв у шести із семи районів міста. Однак у найвіддаленішому - Інгулецькому - зафіксували аномальну явку виборців. Тож Милобог та його прихильники заявили, що не погоджуються з такими результатами.

Проте, не розглянувши скарги кандидата, міська виборча комісія мером оголосила Вілкула, що призвело до масових акцій протесту. Місцеві жителі кілька разів виходили на багатотисячні мітинги, захопили будівлю мерії. Вони також мітингували в Києві під стінами парламенту та Адміністрації Президента.

Під тиском громадських активістів та численних акцій протесту Верховна Рада 23 грудня ухвалила закон про позачергові місцеві вибори міського голови Кривого Рогу і призначила їх на 27 березня 2016 року. Це рішення підписав Президент Петро Порошенко.

У виборах мера Кривого Рогу брали участь 15 кандидатів. Цього разу Милобог за посаду мера не змагався. «Об’єднання «Самопоміч» своїм кандидатом висунуло народного депутата Семенченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-