Рада має схвалити акт про відносини у владі - Яценюк

Рада має схвалити акт про відносини у владі - Яценюк

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує партнерам по коаліції схвалити акт про принципи відносин у владі, оскільки, на його думку, це дозволить Україні вийти з політичної кризи.

Про це Яценюк сказав в ефірі програми "10 хвилин з Прем'єр-міністром", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках парламенту треба схвалити акт про принципи відносин у владі. З кризи довіри між партнерами і перед суспільством вийти можливо лише на основі етичних зобов'язань. В основу акту про взаємини у владі бачу універсальні цілі та принципи, схвалені нашим Урядом", - сказав він.

На думку Яценюка, цей документ дозволить прискорити проведення реформ в державі, обмежити будь які корупційні замахи і не допустити узурпації влади будь яким її інститутом.

"Співавторами такого закону бачу усіх членів нашої проєвропейської коаліції. Поява такого акту означатиме, що національний провід і політичний клас готові та здатні до роботи на тривалу перспективу", - додав глава уряду.

Цей закон, на думку Яценюка, має стати доповненням до коаліційної угоди та основою для переговорів про склад уряду.

Прем'єр також пропонує накласти мораторій на брутальне взаємне поборення політичних союзників, кожен з яких задекларував європейські цінності та орієнтири. "Ідея мораторію не ідеалістична. Якщо ми зуміємо піднятися над руйнівною боротьбою за дрібні інтереси, якщо ми зуміємо постати над особистими амбіціями та розрахунками, тоді ми зуміємо зробити найважливіше - дати Україні на майбутнє", - сказав він.

Він закликав політиків не забувати про те, що Україні загрожують реальні виклики політичної некерованості, фінансової нестабільності, міжнародної втоми від українського політичного класу, не кажучи вже про російську військову агресію.

"Не дарма у Кремлі анонсують та із нетерпінням очікують на заміну української влади. Вони добре пригадують політичну боротьбу в Україні 2016-2010 років. Взаємне поборення національних сил завжди приводить до влади Януковичів і окупантів. Безглуздий забіг на місці, який пригнічує країну, треба негайно припинити", - сказав Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-