Кривий Ріг: у поліцію заявили на замовника

Кривий Ріг: у поліцію заявили на замовника "каруселей" і підкуп виборців

Укрінформ
Спостерігачі знайшли замовника "каруселей" в Кривому Розі й поскаржились до поліції.

Про це повідомляє громадянська мережа "Опора".

"Спостерігачі громадянської мережі "Опора", котрі перебувають біля виборчих дільниць 121512 та 121513 (Довгинцівський р-н) та повідомляли про підкуп виборців, вдалося зафіксувати договір з перевізником, який надає мікроавтобуси. Виявилося, що замовником послуг є Міська організація ветеранів", - зазначається в повідомленні.

"Опора" звернулася до Криворізької поліції з заявою про необхідність перевірити факт ймовірного підкупу виборців.

Фото: oporaua.org

Крім того, на ДВК №121627 (Інгулецький р-н), що знаходиться в приміщенні школи №59, спостерігачі зафіксували видачу виборцю грошей після голосування.

"Неподалік дільниці був помічений автомобіль ВАЗ 2104 (д.н. 397-96АЕ) синього кольору. Коли виборець виходив з дільниці, то підходив до двох людей, що стояли біля дільниці й вони разом йшли до автомобіля, де виборець отримував гроші", - інформують представники "Опори".

Нагадаємо, що згідно з ч. 2 ст. 160 Кримінального кодексу України "Пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов’язаних з безпосередньою реалізацією ним свого виборчого права" - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 1 до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-