Савченко може повернутися в Україну до літа - дипломат

Савченко може повернутися в Україну до літа - дипломат

Укрінформ
Незаконно засуджена у Росії Надія Савченко до літа може повернутися в Україну.

Таку думку висловив Дождю посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

«Я думаю, що ми можемо вийти на якусь конкретику після того, як закінчиться десятиденний термін подання апеляції. Її, як відомо, не буде, тому що Надія відмовилася подавати апеляцію. Рішення набуде чинності. Стільки разів ми вже були обмануті у цих очікуваннях, тому я можу тільки висловити сильну надію, що за дуже короткий проміжок часу після того, як рішення набере чинності, Савченко зможе повернутися додому», - сказав дипломат.

Він додав, що «якщо все буде нормально, то, я думаю, до літа Савченко зможе повернутися».

Кулеба також припустив, що Савченко обміняють на російських військовослужбовців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, заарештованих на Україні. При цьому дипломат додав, що таке зіставлення для МЗС України нерівноправне.

«Ми мусимо розуміти, що в даному разі йдеться про обмін на людей, які вчинили злочини на території України, на людину, яка не вчиняла злочину і незаконно засуджена судом Російської Федерації», - підкреслив Кулеба.

Втім, додав він, МЗС готове й на такий обмін.

Нагадаємо, раніше лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила про те, що президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель переконали Росію передати Савченко Україні.

Донецький міський суд Ростовської області засудив Савченко до 22 років позбавлення волі, визнавши винною в причетності до вбивства співробітників ВДТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина, які потрапили під мінометний обстріл 17 червня 2014 року під Луганськом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-