Горбулін: Росія готова воювати

Горбулін: Росія готова воювати "до останнього українця"

Укрінформ
Україні, попри відносне затишшя на Сході, треба активніше готуватися до можливого загострення конфлікту.

Про це у статті "Гібридна війна: все тільки починається..." у тижневику Дзеркало тижня пише директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

"Часткове затишшя на фронті не повинно навіювати нам самозаспокійливих думок, що, мовляв, "усе скінчилося". Ми отримали досить умовну передишку (у т.ч. завдяки постійно критикованим Мінським угодам), яку маємо використати для реальних економічних реформ, удосконалення сектору безпеки і оборони, пошуку системних рішень у протидії гібридним загрозам. Причому вже в найближчому майбутньому", - пише експерт.

Як зазначає Горбулін, уже тепер зрозуміло, що, крім посилення інформаційного тиску й перетворення "ДНР"-"ЛНР" на тривалий дестабілізуючий фактор українського життя, Росія, так само, як і в Європі, використовує проти України тактику провокування радикальних подій.

"Останні факти виявлення агентурних "закладок" РФ у лавах українських добровольчих батальйонів та націонал-патріотичних організацій свідчать про те, що Росія готова воювати за Україну "до останнього українця". І "активні заходи" з боку російських спецслужб лише наростатимуть", - застерігає він.

У цьому контексті  Горбулін нагадав про показовий випадок, коли "найполум'яніший прибічник "Майдану-3", модератор безлічі сторінок у соцмережах, у яких закликає українських патріотів "виходити на вулицю" та "боротися з режимом внутрішньої окупації", - виявився сепаратистом, колишнім "ополченцем", що проживає в Росії".

"І таких випадків дедалі більше", - констатує Горбулін.

Він також зазначає, що дискусія про Донбас часто затьмарює для нас кримську проблему, а тим часом мілітаризація Криму йде повним ходом.

"І досить малоймовірно, що робиться це "просто так", - Крим ще може стати черговим фактором загострення, спровокованим Росією абсолютно свідомо й продумано. Тим більше якщо буде в повному обсязі реалізовано плани з нарощування там військового угруповання", - попереджає Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-