Мирослава Гонгадзе пояснила, чому саме зараз відбулося поховання її чоловіка

Мирослава Гонгадзе пояснила, чому саме зараз відбулося поховання її чоловіка

Укрінформ
Поховання Георгія Гонгадзе, яке відбулося 22 березня, через майже 16 років після убивства журналіста, не було несподіваною подією. Родина Гонгадзе планувала цей похорон давно, весь цей час брали дозволи та організовували процес.

Про це розповіла в інтерв'ю виданню "Новое время" вдова Георгія, журналістка Мирослава Гонгадзе, яка зараз живе і працює у США.

"Ніякої несподіванки не було. Родина планувала цей похорон давно. Брали дозволи та організовували процес. Тіло Георгія перебувало в морзі понад 15 років. З багатьох об'єктивних та суб'єктивних причин, у тому числі, через тривале слідство та судовий процес, ми не могли його поховати. Лише за два тижні до похорону нам вдалося зняти з речових доказів череп Георгія, який знайшли після арешту генерала Олексія Пукача у місці, на яке він вказав. Отже, настав момент, коли ми могли тіло поховати разом з головою", - розповіла Мирослава Гонгадзе.

Вона додала, що слідство щодо замовників злочину триває.

"Ми чекаємо найближчим часом його результатів. Ця справа не має строку давності - доведення її до кінця важливо не лише для родини, але для суспільства в цілому", - наголосила вона.

Гонгадзе зазначила, що донині справа Георгія – єдина зі злочинів проти журналістів, у якій вдалося притягнути до відповідальності усіх виконавців злочину. "Решта розслідувань злочинів проти журналістів зупинялася, навить не розпочавшись", - сказала вона.

На питання, як у США сприймають все, що відбувається в Україні зараз, Гонгадзе відповіла, що у Сполучених Штатах хочуть бачити Україну успішною демократичною державою. "У Вашингтоні є велика підтримка України, є сильне українське лобі. Законодавці обох партій, як республіканської, так і демократичної, вважають і заявляють, що адміністрація Обами повинна значно більше підтримувати Україну. І не лише фінансово та дипломатично, але й військово", - зазначила вона.

Гонгадзе також висловила думку, що Україні, аби стати європейською державою, змінити треба багато, але починати кожному українцю треба з себе. "Треба припинити красти, обманювати, лінуватись і нити, а почати мити власні під’їзди, платити податки, проявляти ініціативу, брати на себе відповідальність. Якщо б кожен із 40 мільйонів завтра прокинувся і це зробив, ми б не впізнали Україну", - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-