Голови облпрокуратур підписалися під заявою про

Голови облпрокуратур підписалися під заявою про "ганьбу Сакварелідзе"

Документ
Укрінформ
Очільники майже всіх обласних прокуратур підписалися під заявою, у якій йдеться, що заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе ганьбить відомство.

Про це Сакварелідзе заявив на акції під стінами ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні всіх обласних прокурорів окрім двох - одеського і львівського заставили підписатися під заявою, що Сакварелідзе ганьбить прокуратуру", - повідомив заступник генпрокурора.

За словами Сакварелідзе, він не вважає свою поведінку такою, що дискредитує відомство.

Навпаки, Сакварелідзе вважає, що до ганебного стану Генпрокуратуру довели її очільники на чолі з Віктором Шокіни: "Генеральний прокурор Шокін не в змозі відповідати за потреби українського народу. Він повинен піти якомога швидше".

Він додав, що не тримається за посаду заступника генпрокурора, і не претендує на посаду глави ГПУ.

Сакварелідзе також повідомив, що на наступному тижні має з'явитися нова кандидатура на посаду генерального прокурора.

Говорячи про звільнених прокурорів та слідчих, які займалися справою так званих "діамантових прокурорів", Сакварелідзе заявив, що вони не збираються нікуди йти, а чекатимуть нового генпрокурора, який першим своїм рішенням відновить їх на посадах.

Як зазначається у колективному зверненні керівників регіональних прокуратур до генерального прокурора України, яке є в розпорядженні Укрінформу, прокурори "занепокоєні ситуацією щодо спроб дискредитувати органи прокуратури України". Зокрема, їх обурила інформація про підготовку Сакварелідзе акції "з метою вчинення тиску на працівників Генеральної прокуратури України".

Прокурори стверджують, що своїми закликами Сакварелідзе порушив вимоги ст. 44 Конституції України, ст. 5, 16 Закону України "Про державну службу", ст. 1, 3, 4, 16 Закону України "Про прокуратуру", ст.1, 2, 5, 7 Кодексу професійної етики та поведінки працівників прокуратури, та заявляють, що це, на їхню думку, несумісне з перебуванням його на посаді заступника генпрокурора України та в органах прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-