Порошенко: Україна ніколи не визнає судилища над Савченко

Порошенко: Україна ніколи не визнає судилища над Савченко

Укрінформ
Глава української держави Петро Порошенко та Віце-президент США Джозеф Байден рішуче засудили оголошення Донецьким судом Російської Федерації так званого вироку у справі Надії Савченко.

Про це йшлося під час телефонної розмови двох сторін, повідомляє прес-служба Президента.

«Україна ніколи не визнає цього судилища», - наголосив Порошенко.

Сторони скоординували позиції з метою якнайскорішого повернення Надії Савченко в Україну.

Віце-президент США запевнив, що відповідні сигнали щодо негайного звільнення українки будуть донесені до російської сторони під час найближчого візиту до Москви Держсекретаря США Джона Керрі.

Глава держави звернув увагу на розроблений Україною «список Савченко», до якого включені особи, які фабрикували справу проти неї.

Також Порошенко докладно поінформував Віце-президента США про останній розвиток ситуації на Донбасі, де контрольовані Росією бойовики продовжують ігнорувати положення Мінських домовленостей, щоденно здійснюючи обстріли українських позицій.

Байден, у свою чергу, підтвердив незмінність позиції США щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності України, а також збереження санкцій щодо Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей.

"Віце-президент США підтвердив, що американська сторона продовжуватиме надавати допомогу Україні на шляху реформ. Співрозмовник також підтримав зусилля Глави держави з якнайшвидшого врегулювання політичної кризи на основі формування проєвропейського реформаторського уряду", - йдеться у повідомленні.

Також Президент України та Віце-президент США засудили терористичний акт у Брюсселі та закликали до єдності у боротьбі з терористичною загрозою в усіх її проявах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-