Україна ніколи не визнає судилища над Савченко - Порошенко

Україна ніколи не визнає судилища над Савченко - Порошенко

Укрінформ
Україна ніколи не визнає судилища і так званого вироку Надії Савченко.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні.

"Шкода. Нічого навіть віддалено схожого на суд у процесі проти Надії Савченко світ не побачив. Це було ганебне судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського Офіцера з великої літери, яка, як і належить, боронила свою землю від ворожих зазіхань. Україна ніколи, - ще раз наголошую, ніколи! - не визнає ані цього судилища, ані їхнього так званого вироку, який своєю абсурдністю і жорстокістю свідчить про повернення російської юстиції у часи Сталіна-Вишинського", - сказав Порошенко.

Так, за його словами, проти всіх, хто причетний до переслідування Савченко, Олега Сенцова та інших громадян України, українських патріотів-заручників, які незаконно піддаються тортурам на російській території, мають бути запроваджені персональні санкції - як українські, так і міжнародні.

"У боротьбі за звільнення Надії нас підтримує увесь світ. І від сьогодні ця боротьба вступає у вирішальну стадію. Я не просто сподіваюся на те, що Надія Савченко повернеться в Україну. Роблю для цього все можливе. І неможливе, здається, теж", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-