"Нев'їздна" до РФ Геращенко каже про спробу впливу на склад Тристоронньої групи

Укрінформ
Заборона на в'їзд до РФ Уповноваженого Президента України з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірини Геращенко може бути спробою вплинути на склад Тристоронньої контактної групи.

Про це Геращенко заявила на брифінгу в АПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У даному випадку мова не йде про політика Ірину Геращенко, чи народного депутата Ірину Геращенко, чи члена ПАРЄ, а мова йде про представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, а також про Уповноваженого Президента з питань мирного врегулювання ситуації на сході. І дії недружньої Російської Федерації по відношенню до представника України у гуманітарній підгрупі я особисто розглядаю як спробу таким чином вплинути не тільки на виконання мною моїх безпосередніх обов'язків, а ключовим тут є і боротьба за звільнення наших заручників, у тому числі тих, які знаходяться на території Росії як політв'язні. А це і спроби певним чином, можливо, вплинути на сам склад групи", - сказала вона.

Уповноважений Президента підкреслила, що українська сторона розцінює це як пряме порушення 12 пункту Мінських угод, підписаних у 2014 році, оскільки там йдеться про гарантії особистої безпеки для учасників консультацій.

Геращенко зазначила, що заборона на в'їзд до РФ у документах спочатку датувалася 8 березня, а після її зауваження, що вже 21 березня, цю цифру змінили.

"Найцікавіше - це акт прийому і передачі особи на територію РФ. Тут є така цікава фраза, що Геращенко була затримана старшим зміни прикордонних нарядів 8 березня 2016 року і передана українській стороні. Тобто, вони мене затримали, за їх документами, ще 8 березня. Уся ця провокація була заготовлена раніше", - констатувала нардеп.

При цьому Геращенко також наголосила, що для неї особисто є великою честю знаходитися в одному ряду з такими видатними українцями, як Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, які також є нев'їздними до РФ.

"Це означає, що ми здійснюємо правильні кроки із захисту національних інтересів України, відстоюванні правди та нашої проукраїнської позиції", - резюмувала Уповноважений Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-