Оновлений закон передбачає люстрацію навіть для суддів КСУ - нардеп

Оновлений закон передбачає люстрацію навіть для суддів КСУ - нардеп

Ексклюзив
Укрінформ
Законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань очищення влади № 2695 напрацьовувався у тісній співпраці з експертами Венеціанської комісії й повністю відповідає її рекомендаціям.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

«Цей законопроект - це ж напрацювання рекомендацій Венеціанської комісії. У нас були неодноразові зустрічі як у нас в Україні, так і там у Венеції, усі питання проговорювалися. Проект закону уже пропрацьований, уже всі зауваження, які були у висновку Венеціанської комісії, враховані», - зазначив він.

За його словами, у доопрацьованому варіанті законопроекту, зокрема, врегульовано процедуру люстрації суддів та запроваджено люстраційну перевірку для суддів Конституційного суду, чого в попередньому законі про очищення влади не було.

Водночас народний депутат підкреслив, що направляти цілісний документ Венеціанській комісії для отримання висновку можна буде лише після його ухвалення парламентом.

Разом з тим Ємець переконаний, що телеканал «Інтер» спотворив слова голови Венеціанської комісії Джанні Буккікіо про те, що нібито Комісія досі не бачила змін до закону про люстрацію.

«Чесно кажучи, я дивився на «Інтері» оцю нарізку Буккікіо, і в мене таке враження було, що вони майже по словам його нарізали для того, щоб текст вийшов», - підкреслив Ємець.

Нагадаємо, в неділю, 20 березня, у вечірньому ефірі «Подробиць» на телеканалі «Інтер» вийшло інтерв'ю з Букіккіо щодо діючого Закону України про люстрацію. Була поширена інформація, що нібито Венеціанська комісія вимагає від України проекту змін до Закону про люстрацію, бо досі їх не отримала. Пізніше в коментарі Укрінформу директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко заявила, що «Інтер» змонтував фрази голови Венеціанської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-