Справа Савченко: після перерви в суд не пустили навіть українського консула

Справа Савченко: після перерви в суд не пустили навіть українського консула

Укрінформ
Представників України не пускають у Донецький міськсуд РФ по справі української льотчиці Надії Савченко, де у понеділок та вівторок відбувається оголошення вироку.

Про це у Фейсбуці пише присутня в Донецьку Ростовської області РФ нардеп Марія Іонова. 

«Всіх представників української делегації, включаючи Генерального Консула, не пустили до залу засідань на другу частину, хоча місця достатньо в залі , мабуть потужна делегація викликає страх», - зазначає вона.

Це підтвердив у Твіттері прес-секретар Президента України Святослав Цеголко: «Щойно українську делегацію без пояснень причин не пустили до залу засідання суду: ані мене, ані народних депутатів, ані консулів».

Нагадаємо, російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл. Також Савченко обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. Команда адвокатів Савченко (троє російських і один український) переконливо викрила ці фальсифікації і довела невинуватість Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-