Справа Савченко: двоє нардепів таки дісталися суду

Справа Савченко: двоє нардепів таки дісталися суду

Укрінформ
Після 21 години в дорозі народні депутати Марія Іонова та Ірина Луценко дісталися Донецького суду Ростовської області, де сьогодні почнуть зачитувати "вирок" українській льотчиці Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба БПП.

"Кремль визнав роботу нашої колежанки Геращенко продуктивною і не пустив до РФ. Чекаємо на наших інших колег", - заявила Іонова.

Нагадаємо, Донецький суд Ростовської області РФ 21 березня розпочне "оголошення вироку" у справі народного депутата України Надії Савченко. Очікується, що виголошення вердикту суду займе два дні. Сторона обвинувачення вимагає позбавити Савченко волі на 23 роки.

Російське слідство звинувачує Савченко за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі звинувачення відкидає. Насправді, після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. У Європі і світі наразі обговорюється санкційний "список Савченко" щодо російських чиновників, у тому числі вищих. На 21-22 березня у всьому світі планується проведення Global Day #Free Savchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-