Колишній глава МЗС Росії погрожує Європі ядерною війною

Колишній глава МЗС Росії погрожує Європі ядерною війною

Укрінформ
Наближений до Кремля російський дипломат вважає, що сьогодні є найвища вірогідність застосування ядерної зброї у протистоянні Росії і Заходу.

Про це екс-міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов (1998-2004) заявив на Брюссельському форумі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ризик конфронтації із застосуванням ядерної зброї в Європі є вище, ніж у 80-х роках", - сказав колишній урядовець, який нині очолює Російську раду з міжнародних справ.

Він відзначив, що "ми маємо менше ядерних боєголовок, але ризик їх застосування зростає".

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін нагадав учасникам дискусії, які представляють високі європейські і північноатлантичні політичні і експертні кола, що це Росія окупувала Крим, продовжує війну на Донбасі та дестабілізує Європу.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський наголосив, що так звана "українська криза" розпочалася після агресії Росії.

"Дозвольте мені внести ясність. Це не українська криза. Намагання суверенної країни підносити економіку, створити країну на засадах верховенства права, демократизувати країну, наблизити країну ближче до Євросоюзу - це не криза, це вибір суверенної країни", - наголосив глава МЗС.

Слід відзначити, що зазначена рада, яку очолює Іванов, створена у 2010 році указом президента РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-