США виносять запуски балістичних ракет у КНДР на обговорення в Раді Безпеки

США виносять запуски балістичних ракет у КНДР на обговорення в Раді Безпеки

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає за необхідне обговорити в Радбезі ООН реакцію світової спільноти на нові несанкціоновані запуски Північною Кореєю балістичних ракет.

Про це заявив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не готові зараз сказати, чи це буде введення додаткових санкцій, чи ще однієї резолюції. Так, ми дійсно хочемо це обговорити в Раді Безпеки ООН", - зазначив представник зовнішньополітичного відомства США.

Раніше в п'ятницю в офіційній заяві держдепу Кірбі підкреслив, що Сполучені Штати продовжують уважно стежити за ситуацією на Корейському півострові.

При цьому Вашингтон закликав керівництво в Пхеньяні "утриматися від дій, спрямованих на подальше зростання напруженості в регіоні" та замість цього "зосередитися на прийнятті конкретних кроків щодо виконання своїх міжнародних зобов'язань".

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея вранці п'ятниці провела два пуски балістичних ракет. За оцінками експертів, в обох випадках, очевидно, були запущені ракети середньої дальності "Нодон". При цьому зазначається, одна з ракет могла вибухнути в повітрі, не досягнувши цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-