Правозахисники поінформували ООН про загиблих у Сирії кримчан - Єльченко

Правозахисники поінформували ООН про загиблих у Сирії кримчан - Єльченко

Укрінформ
Українські правозахисники повідомили на зустрічі Радбезу ООН з питань Криму про виявлені факти повернення тіл загиблих кримчан, які проходили військову службу у складі російського контингенту на території Сирії.

Це зазначив під час прес-конференції у Нью-Йорку за результатами засідання постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З деяких джерел на сьогоднішній зустрічі (РБ ООН – ред.) за формулою Арріа, від експертів-правозахисників стало відомо про повернення нещодавно в Крим значної кількості тіл кримчан, які служили в російській армії. При цьому є інформація, що вони служили в Сирії та були вбиті там", - зазначив український представник.

Він уточнив, що йдеться про кілька десятків таких людей. Однак, підкреслив дипломат, ця інформація отримана не з офіційних джерел, а "від тих, хто бачив на власні очі, як труни прибувають в Севастополь і Сімферополь".

Водночас постійний представник України при ООН відповів на запитання, чи може вивід російського контингенту з Сирії загрожувати серйозним загостренням ситуації на Донбасі. "Передусім я не думаю, що цей вивід буде таким повноцінним, як про нього заявлялося. Оскільки ми бачимо інформацію про деяку ротацію, про те що певні люди залишаються там, отже ми маємо спостерігати за цим", - зауважив український представник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-