Засідання РБ ООН щодо Криму: делегати від Росії відмовляли інших йти

Засідання РБ ООН щодо Криму: делегати від Росії відмовляли інших йти

Укрінформ
Представники російської делегації при ООН намагалися переконати дипломатів інших країн відмовитися від участі в зустрічі Ради Безпеки ООН за формулою Аррії, на якій обговорювалася проблема порушення прав людини в Криму. 

Про це зазначив у п'ятницю в Нью-Йорку постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час прес-конференції за результатами засідання, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Основний месидж цієї зустрічі полягає в тому, що ми продовжуємо мати величезний рівень підтримки з боку міжнародної спільноти, яка засуджує незаконну анексію Криму", - зауважив український дипломат.

Крім того, за його словами, нинішнє засідання чітко продемонструвало, що проблема Криму є дуже актуальною. 

"Попри всі зусилля російської делегації в ООН відмовити людей брати участь у цій дискусії, про що ми чули від багатьох делегатів, це не принесло жодного результату", - наголосив представник України.

Єльченко висловив задоволення рівнем участі в дискусії, "де було представлено понад 50 делегацій, серед яких понад 30 це були глави місій при ООН". За його словами, відбулися жваві обговорення, під час яких пролунало близько трьох десятків заяв. 

Він також поінформував, що з числа 15 членів Ради Безпеки ООН на засіданні були присутні одинадцять. "Не прийшли представники Росії, а також Китаю, Анголи та Венесуели", - констатував український представник.

За його словами, присутніх особливо зацікавив виступ Мустафи Джемілєва та інформація від представників правозахисних організацій з України. 

Зустріч була організована спільно з організаціями Freedom House і Human Rights Watch.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-