Порошенко та Орбан: Санкції проти РФ треба продовжувати

Порошенко та Орбан: Санкції проти РФ треба продовжувати

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Угорської Республіки Віктор Орбан погодилися, що санкції проти РФ мають бути збережені до повної реалізації Мінських домовленостей.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі у Брюсселі, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Окрему увагу було приділено врегулюванню конфлікту на Донбасі. Сторони обговорили питання збереження існуючого режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації Мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України", - йдеться у повідомленні.

Сторони обмінялися думками з широкого спектру питань двосторонніх взаємин. Серед іншого, було досягнуто домовленості активізувати двосторонній політичний діалог на вищому рівні.

Водночас, Порошенко та Орбан відзначили важливість проведення у поточному році чергових засідань українсько-угорських міжурядових комісій з питань економічного співробітництва, з питань транскордонної та прикордонної співпраці.

Лідери України та Угорщини також погодилися, що нинішня міграційна криза в країнах ЄС не повинна впливати на безвізовий режим для українців.

"Співрозмовники погодились з тим, що нинішня міграційна криза в ЄС не повинна впливати на процес візової лібералізації з Україною", - зазначає президентська прес-служба.

Порошенко також подякував Угорщині за підтримку України у питанні запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-