Порошенко передав лідерам ЄС

Порошенко передав лідерам ЄС "список Савченко"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко передав європейським лідерам список російських посадовців, причетних до викрадення та нелегального ув’язнення в Росії Надії Савченко. За так званим "списком Савченко", пропонується увести проти цих осіб санкції.

Про це глава держави заявив за результатами зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском та президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером у четвер в Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже вдячні за тверду позицію відносно Савченко та інших політичних в’язнів, які нелегально утримуються в Росії. І я передав лідерам ЄС так званий "список Савченко", який підготовлений разом зі мною, разом з Європарламентом. Ми сподіваємося, що він буде взятий до уваги", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що Україна повністю виконує свої зобов’язання за Мінськими домовленостями, але російська сторона нічого не робить зі свого боку.

Як повідомлялося, у Європарламенті ініціювали введення санкцій проти російських посадовців, включених до "списку Савченко". Під першим номером у списку значиться президент РФ Володимир Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-