Уряд затвердив двох обраних членів НАЗК

Уряд затвердив двох обраних членів НАЗК

Укрінформ
Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив двох обраних членів Національної агенції з питань протидії корупції (НАЗК) Руслана Рябошапку та Руслана Радецького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це останнє рішення. Я сподіваюся, що наші європейські партнери так само знають що це наше останнє рішення ( про призначення. - Ред.)", - зазначив Прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 Коли він закликав міністрів голосувати, двоє урядовців висловилися проти.

«Я заперечую проти Рябошапка. Це моя принципова позиція», - сказав керівник МВС Арсен Аваков. Він пояснив, що цю людину знає ще за часів попередної влади. За словами міністра, з ним пов'язаний певний конфлікт у Міністерстві юстиції, який зараз замовчують. «Це ні на що не вплине, але я вважаю, що це правильна позиція», - додав Аваков.

У свою чергу міністр Жданов пояснив свою позицію стосовно кандидатури Рябошапки: «Заступник директора департаменту юридичного забезпечення секретаріату Кабінету міністрів пана Азарова не може бути членом Нацагентства з питань запобігання. Це не відповідає ні моєму уявленню про членів НАЗк, ні про ту роль, яку воно виконуватиме».

Глава уряду вислухав позицію міністрів і сказав, що голос Прем'єр-міністр є визначальним. «Таким чином, дорогі друзі, моє рішення у цьому питанні таке: Я голосую «за». Рішення прийнято», - сказав він.

Нагадаємо, кілька годин тому комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) змогла обрати ще двох членів цього органу.

Таким чином, склад НАЗК налічує чотирьох членів, агентство може розпочати свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-