МІП готує позови в міжнародні суди за захоплену Росією власність в Криму

МІП готує позови в міжнародні суди за захоплену Росією власність в Криму

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики готує звернення до МЗС з метою виходу в міжнародні суди і пред'явлення претензій до Росії у зв'язку з присвоєнням нею об'єктів власності України в Криму.

Про це радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар заявила в середу під час прес-конференції в Укрінформі.

«Точно так само, як ми діяли через МЗС України з метою визнання світом незаконність заборони Меджлісу кримськотатарського народу, ми маємо намір звернутися до МЗС з метою виходу з позовами на міжнародні судові майданчики», - сказала Джеппар.

Вона уточнила, що після анексії Криму Росія привласнила понад 42200 об'єктів майна державних підприємств та організацій України, близько 1500 об'єктів державного майна України, більше 600 об'єктів особистої власності громадян України, близько 220 об'єктів культурної спадщини.

Крім того, зазначила вона, майно понад 100 наукових установ у Криму, в тому числі академії аграрних наук України та наукових обсерваторій, передано Федеральному агентству наукових організацій Росії.

За її даними, Україною втрачено: 141 аграрна компанія, п'ять морських портів, риболовецький флот, який виловлював 70 відсотків риби в Україні, понад 600 санаторно-курортних об'єктів, 154 природних заповідники, 1022 відділення українських банків, 14 тисяч пам'яток культури, 300 тисяч музейних експонатів, близько 14 тисяч об'єктів мистецтва, 12 закладів культури, майже два мільйони архівних документів і 150 об'єктів архітектури, занесених до списку ЮНЕСКО.

Як повідомляло агентство, в середу в Укрінформі було презентовано аналітичне видання «Крим. Анексована власність», згідно з яким за період російської окупації Україною втрачено в Криму 42,7 тисячі об'єктів власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-