Скасування санкцій проти Росії неможливе без повернення Криму Україні – польський депутат

Скасування санкцій проти Росії неможливе без повернення Криму Україні – польський депутат

Укрінформ
Санкції проти Росії мають тривати доти, доки Москва не виконає Мінські домовленості, не поверне Україні Крим і всіх політв’язнів, незаконно утримуваних в РФ.

На цьому у другу річницю так званого референдуму про приєднання Криму до Росії наголосив депутат польського Сейму, заступник комісії нижньої палати парламенту у закордонних справах Роберт Тишкевич в ексклюзивному коментарі власному кореспондентові Укрінформу.

"Сьогодні, коли минає друга річниця анексії Криму, варто пригадати, що підставою до запровадження санкцій проти Російської Федерації було скоєння нею тяжкого порушення міжнародного права - безпрецедентного після Другої світової війни захоплення частини території незалежної європейської держави. Поки питання Криму не буде врегульоване відповідно до міжнародного права і півострів не буде повернуто Україні, і поки не буде відновлено українську юрисдикцію над цією територією, то складно говорити про відсутність приводів для збереження санкцій", - наголосив Тишкевич.

Він зазначив, що позиція щодо необхідності повного виконання Мінських домовленостей об’єднала Європу, і не слід ставити її під сумнів. На його переконання, виконання Мінська-2 має бути фундаментом європейської політики щодо України.

Справу Надії Савченко депутат назвав символом, який нагадує про порушення Москвою міжнародного права.

"Поки в’язні війни залишаються в неволі, то ми не можемо говорити про завершення воєнного конфлікту. Утім, видно, що російська сторона не думає про швидке завершення конфлікту, і поки позиція Росії є такою, то Європа також має бути солідарною у справі Савченко", - заявив він.

Депутат наголосив, що ця солідарність має полягати у засудженні дій Росії, закликах до Кремля звільнити Савченко та інших в’язнів.

"У випадку Савченко очевидним є порушення усіх юридичних норм. Вона також є символом того, що цей конфлікт все ще триває", - констатував польський політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-