Нардепи вимагають виборів до райрад Києва

Нардепи вимагають виборів до райрад Києва

Укрінформ
Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд повідомила, що група народних депутатів вимагає призначення виборів до райрад Києва і вже є підготовлений відповідний законопроект.

Про це вона заявила під час брифінгу у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є певні речі, які можуть видаватися на перший погляд незначними, наприклад такі, як вибори до районних рад у місті Києві. Проте це є надзвичайно знакова річ, яка говорить про рівень і міру свободи в Україні... Сьогодні ми, народні депутати, разом з представниками фракції «Самопоміч» в Київській раді ініціюватимемо законопроект, який вимагає призначення виборів районних рад у місті Києві», - сказала Сироїд.

Народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв додав, що під відповідним законопроектом підписалися народні депутати від «Самопомочі», «Свободи», «Батьківщини» та інші, які борються за те, щоб вибори райрад міста Києва відбулися.

«Ми сьогодні реєструємо проект закону, яким пропонуємо передбачити, що якщо Центрвиборчком не призначає вибори до київських районних рад, якщо це блокує суд, то це має зробити Верховна Рада», - сказав Соболєв.

Водночас народний депутат від фракції «Народний фронт» Леонід Ємець також наголосив на важливості призначення виборів до райрад міста Києва.

«Віталій Кличко не виконав дану киянам обіцянку, і тому ми як мажоритарники маємо за нього реалізувати право громади Києва отримати вибори до районних рад міста Києва», - пояснив Ємець.

За словами народних депутатів, у згаданому законопроекті передбачено призначення виборів до райрад міста Києва на 29 травня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-