Березюк сказав, за яких умов

Березюк сказав, за яких умов "Самопоміч" підтримає нового Прем'єра

Укрінформ
Фракція "Самопоміч" готова буде підтримати нову кандидатуру на посаду Прем'єр-міністра лише за умови прийняття до того моменту закону про вибори за відкритими списками, зміни складу ЦВК, звільнення Генерального прокурора та відставки всього складу чинного уряду.

Про це журналістам заявив лідер фракції Олег Березюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон про пропорційні вибори за відкритими списками, відставка ЦВК, відставка Генпрокурора (ніби цього тижня це має статися) і відставка уряду - якщо ці умови будуть виконані, фракція "Об'єднання "Самопоміч" готова розглянути пропозицію, залишаючись в опозиції, виходячи зі складних соціально-економічних умов в країні, щодо питання ситуативної підтримки пропозиції щодо Прем'єра, який буде запропонований новоствореною коаліцією", - зазначив Березюк.

За його словами, усі ці умови парламент може виконати за один пленарний тиждень.

Водночас нардеп підкреслив, що "Самопоміч" не підтримуватиме жодну кандидатуру на посаду очільника уряду без виконання зазначених умов.

"Якщо ці умови не приймаються, це означає, що навіть новий уряд починає працювати, олігархічно-комерційна система в серпні-вересні робить неймовірну політичну кризу - а їм це зробити дуже просто - і внаслідок цієї політичної кризи будуть умови для проведення позачергових виборів. Тоді вони йдуть на позачергові вибори з законом Януковича, який дозволить зцементувати цю олігархічно-комерційну систему", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-