Експерт назвав «відповідальних» за прийняття закону про е-декларації

Експерт назвав «відповідальних» за прийняття закону про е-декларації

Укрінформ
Якщо ВР ухвалить закон про електронні декларації у запропонованій Президентом Петром Порошенком редакції, то Україна вже цього тижня повернеться у так званий пакет візової лібералізації разом із Грузією.

Таку думку в ексклюзивному коментарі Укрінформу висловив відомий український політолог, публіцист, громадський діяч, голова Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран.

«Найголовніше, якщо депутати завтра його (закон про електронні декларації. - Ред.) приймуть в парламенті у цій редакції, а Президент його підпише, то вже у четвер під час візиту Порошенка до Брюсселя Україна повернеться у так званий пакет візової лібералізації разом із Грузією. А це означає, що вже влітку ми зможемо без віз їздити до Європи», - сказав Таран.

Експерт нагадав, що цей законопроект отримав позитивну оцінку від двох єврокомісарів - з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Гана та з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріса Аврамопулоса. «У мене є відповідний документ, що його дійсно завізували два єврокомісари як такий, що відповідає стандартам, який потрібно приймати саме у цій редакції», - додав Таран, нагадавши, українські депутати практикують заради певного затягування процесу ухвалення законів «внесення правок, а потім ще правки до правок», як це було з законом про держслужбу.

«Відповідальність за прийняття або неприйнятті цього закону зараз лежить на лідерах п’яти фракцій, які у свій час утворили коаліцію «За європейський вибір». Це Юрій Луценко, Максим Бурбак, Юлія Тимошенко, Олег Ляшко та Олег Березюк», - переконаний голова Центру політичних студій та аналітики.

Водночас, на думку політолога, законопроект, який подав Глава держави, є недосконалим, оскільки він не враховує низки позитивних новацій, які були у першій редакції закону. «Підсумовуючи , цей законопроект є гіршим, ніж попередня редакція, але кращім ніж те, що пропонувалося у правках Денисенка. Його варто і треба приймати», - сказав Таран.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-