Президент заветував Закон про систему електронних декларацій

Президент заветував Закон про систему електронних декларацій

Укрінформ
Президент застосував право вето до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру у 2016 році» і направив його до Верховної Ради України з пропозиціями, погодженими з Євросоюзом.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

«Я прийняв рішення, що заветую Закон, який сьогодні надійшов з парламенту і подаю законопроект від імені Президента, який визначаю як невідкладний і прошу парламент розглянути його у вівторок», - повідомив Петро Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій щодо обговорення запровадження системи електронного декларування.

Петро Порошенко зазначив, що пропозиції, розроблені Адміністрацією Президента і громадянським суспільством, підтримав Євросоюз. Відповідний лист з висновками за підписами двох єврокомісарів - Комісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Хана та Комісара з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріса Аврамопулоса Глава держави отримав сьогодні ввечері.

Президент повідомив, що серед основних змін, які пропонуються, зобов'язання всіх високопосадовців подати електронні декларації в 2016 році. Так само у цьому запроваджується кримінальна відповідальність за значні порушення у декларуванні. Петро Порошенко наголосив, що цей документ допоможе Україні продовжити боротьбу з корупцією.

«Це плід нашої спільної роботи, спільної відповідальності з громадянським суспільством. Ми маємо всі шанси для того, щоб цього року українці їхали до ЄС без віз», - звернувся Петро Порошенко до громадських активістів.

Президент повідомив, що 17 березня відвідає Брюссель щодо питання завершення оформлення безвізового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони.

Глава держави зазначив, що матиме низку важливих зустрічей, у тому числі з Президентом Європейської Комісії та Президентом Європейської Ради, а також з лідерами Євросоюзу.

Президент окремо звернувся до народних депутатів підтримати новий законопроект на засіданні Верховної Ради вже у вівторок, 15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-