Порошенко і Юнкер поговорили про візи та домовилися про зустріч

Порошенко і Юнкер поговорили про візи та домовилися про зустріч

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої погодили наступні кроки для запровадження безвізового режиму для українців.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Співрозмовники обговорили зміни до закону про електронне декларування і привітали досягнення компромісу в переговорах України та Єврокомісії щодо внесення цих змін», - йдеться у повідомленні.

Жан-Клод Юнкер висловив сподівання на позитивне рішення Верховної Ради щодо законодавчого врегулювання питання електронного декларування у відповідності до стандартів ЄС, що стане значним кроком уперед у реалізації антикорупційної політики і дозволить Україні за кілька років інтегруватися до Європейського Союзу.

Глава Української держави у свою чергу привітав рішення Ради ЄС від 10 березня щодо продовження до 15 вересня 2016 року терміну дії обмежувальних заходів ЄС, запроваджених внаслідок підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України проти 146 фізичних осіб та 37 організацій.

Порошенко також подякував ЄС за підтримку Надії Савченко, викраденої з території України. Президент України закликав ЄС посилити тиск на Росію, щоб звільнити Надію Савченко та інших незаконно затриманих українців.

Співрозмовники також домовилися про зустріч 17 березня в ході візиту Петра Порошенка до Брюсселя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-