Пасішник розповів, як поспішає в Україну

Пасішник розповів, як поспішає в Україну

Укрінформ
Виконавчий директор, в. о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник стверджує, що справа проти нього - політичне замовлення, і він вже повертається в Україну.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді".

"Набридло читати дурниці, що я втік", - сказав він, повідомивши, що намагався вилетіти в Україну з того часу, як отримав підозру у вчиненні злочину, але всі чартери були переповнені, тому він летить з пересадками.

"Я не злочинець і готовий відстоювати свою правову позицію у цій сфабрикованій справі, у якій простежується політичне замовлення, щоб вивести мене з процесу повернення контролю держави над нафтовими активами, з яких роками виводилися мільярди гривень", - стверджує Пасішник.

Як відомо, у середу, 9 березня, детективи НАБУ за погодженням з прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури склали письмове повідомлення про підозру виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Однак Пасішник повідомив детективам, що не зможе з'явитися в НАБУ раніше 1 квітня через терміновий від'їзд на лікування за кордон. Тому підозру вони направили поштою.

Пасішника підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча).

У ході розслідування за попередньою правової кваліфікації правопорушення за статтею 364 (ч. 2) Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) детективами НАБУ був встановлений факт здійснення 25.01-01.02.2016 незаконного впливу Пасішника на Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції щодо призначення на посаду заступника міністра.

 Фото: politolog.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-