У Порошенка розказали про переговори з Давутоглу

У Порошенка розказали про переговори з Давутоглу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу обговорили низку перспективних спільних проектів. Зокрема, Порошенко наголосив на важливості прискорення переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Основна увага під час зустрічі Президента України Петра Порошенка з прем'єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу в рамках офіційного візиту до Турецької Республіки була приділена перспективам співпраці між двома країнами у торговельно-економічній сфері, інвестицій, енергетики та транспорту", - йдеться у повідомленні.

Глава Української держави заявив, що важливе значення для зростання двосторонньої торгівлі матиме взаємне відкриття ринків, і у зв'язку з цим наголосив на важливості прискорення переговорного процесу щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Порошенко та Давутоглу погодилися налагоджувати тіснішу взаємодію з питань спільної участі у розвитку енергетичної інфраструктури та реалізації міжнародних енергетичних коридорів. Глава Української держави також висловив готовність надати турецькій стороні можливість використовувати українські підземні газові сховища для зберігання газу.

Сторони відзначили важливість забезпечення використання транзитного потенціалу України та Туреччини у повному обсязі. У цьому контексті Президент України та прем'єр-міністр Туреччини домовилися розширювати співробітництво у сфері міжнародних перевезень.

Зокрема, Порошенко поінформував главу турецького уряду про навчально-освітній потенціал українських закладів вищої освіти у сфері атомної енергетики і запропонував турецькій стороні активно залучати його для підготовки власних експертів у цій галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-