Під ФСБ затримали учасників московської акції на підтримку Савченко

Під ФСБ затримали учасників московської акції на підтримку Савченко

Укрінформ
Поліція в Москві затримала кількох учасників акції на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яка вже четвертий день тримає сухе голодування.

Як повідомляє «Новая газета», близько 19.00 години біля будівлі ФСБ на Луб'янській площі в Москві поліцейські зупинили пікет активістів, які тримали в руках плакати з написами на підтримку Савченко.

"Учасників акції затримали і відвезли в автозаку", - йдеться в повідомленні.

Одна з активісток повідомила виданню, що правоохоронці відвезли у відділення поліції трьох учасників акції. За її словами, серед затриманих є молода людина з інвалідністю.

Раніше повідомлялося, що співробітники української консульської служби відвідали Савченко в СІЗО. За словами генконсула Віталія Москаленка, самопочуття Савченко задовільне, проте ознаки голодування вже проявляються.

В інтернеті почався збір підписів під "Відкритим листом до європейських лідерів", в якому є заклик "зробити рішучі дії заради її негайного і безумовного звільнення". Під зверненням підписалися вже понад 7 тисяч людей, серед них відомі діячі культури, вчені, журналісти, музиканти та письменники.

Фото: Гліб Лиманський/ «Новая газета»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-