Депутат Європарламенту просить

Депутат Європарламенту просить "списку Савченко"

Укрінформ
Депутат Європарламенту Петрас Ауштревічус разом з колегами проситиме верховну представницю Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Федеріку Могеріні ініціювати "список Савченко".

Про створення цього списку за зразком "списку Магнітського" (список причетних до смерті юриста Сергія Магнітського російських чиновників, на яких у США накладено санкції - ред.) він заявив у понеділок, 7 березня, в інтерв'ю DW.

"У Європарламенті неодноразово піднімалося питання створення "списку Надії Савченко". Я думаю, ми дійшли до тієї межі, коли маємо щось зробити. Я буду говорити з моїми колегами. Принаймні, ми знову надішлемо листа верховній представниці Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Федеріці Могеріні, в якому попросимо ініціювати "список Савченко". Це може статися вже завтра", - заявив він.

За словами Ауштревічуса, депутати Європарламенту "демонструють солідарність з Надією Савченко та негативне ставлення до російської влади, яка принижує та піддає тортурам Надію". Він також запросив усіх приєднуватися до петиції, яка закликає до звільнення Надії Савченко.

Нагадаємо, що українська льотчиця Надія Савченко, суд над якою триває у Росії, 4 березня розпочала сухе голодування. Суд оголосив до 9 березня перерву в засіданнях у справі Савченко. Українка розпорядилася у своїй заяві доставити себе до суду на засідання 9 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-