У Росії вирішили затопити палаючу шахту «Сєвєрная»

У Росії вирішили затопити палаючу шахту «Сєвєрная»

Укрінформ
Штаб з ліквідації НС на шахті "Сєвєрная" ухвалив остаточне рішення про її затоплення.

Роботи планують розпочати сьогодні, повідомляє в неділю Інтерфакс з посиланням на прес-службу АТ "Воркутауголь".

"Локалізація і ліквідація пожежі у підземних виробках шахти "Сєвєрная" буде проводитися шляхом подачі води. Подача води розпочнеться у найближчі години. Це рішення узгоджене з урядовою комісією з надання допомоги потерпілим і сім'ям загиблих на шахті "Сєвєрная" і вироблення заходів з ліквідації наслідків аварії. Про нього поінформовані профспілки гірників, що діють на території Воркути", - сказали в прес-службі.

Орієнтовні терміни операції - 60-80 днів.

Зараз розробляються технічні рішення щодо максимально швидкого відкачування води з шахти. По завершенні цих заходів будуть відновлені роботи з розбору завалів і пошуку тіл загиблих шахтарів, наголошується у повідомленні АТ "Воркутавугілля".

Аварія на шахті "Сєвєрная" сталася 25 лютого. На глибині 780 метрів стався викид метану і два вибухи, що призвели до обвалення породи. За завалами виникла пожежа, тоді ж повідомлялося про чотирьох загиблих, доля 26 гірників залишалася невідомою. У ніч на 28 лютого у шахті стався третій вибух, загинули п'ять рятувальників і один шахтар. Пізніше голова МНС заявив про відсутність шансів вижити у 26 гірників, яких шукали кілька днів. Всього аварія забрала життя 36 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-