Гройсман переконаний: ЄС лібералізує візовий режим у 2016-му

Гройсман переконаний: ЄС лібералізує візовий режим у 2016-му

Укрінформ
У 2016 році Європейський Союз ухвалить рішення щодо лібералізації візового режиму для України.

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "1+1", повідомляє офіційний веб-портал ВР.

"У 2016 році ці рішення (щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України - ред.) будуть прийняті. Можливо, навіть у першому півріччі. Це залежить від Єврокомісії та Європарламенту", – заявив Гройсман, зазначивши, що про відповідне рішення запевнили найвищі посадові особи ЄС.

Голова парламенту підкреслив, що станом на 1 січня Україна виконала усі завдання щодо виконання Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Водночас, зазначив Гройсман, залишаються два питання, які потрібно вирішити, зокрема щодо створення Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції та внесення технічних змін до Закону про електронні декларації.

Гройсман зазначив, що чинна редакція цього закону, яка передбачає кримінальну відповідальність за внесення недостовірних даних, "робить усіх злочинцями – це просто радянський підхід".

"Цей закон, який потрібен Україні, тому що чиновники мають бути відкрити, публічними, декларувати усе своє майно та своїх близьких, цей закон має бути таким інструментом, який не дозволить красти і збагачуватися майном", – наголосив Гройсман.

Очільник Верховної Ради зазначив, що представники експертного середовища України та Європейського Союзу врегулюють питання електронного декларування, ВР до кінця місяця ухвалить відповідні поправки "і після того безвізовий режим буде прийнято". Керівники фракцій парламенту готові голосувати за відповідні поправки, зазначив Гройсман.

Також голова Верховної Ради висловив сподівання, що уряд зробить все належне, щоб сформувати Національне агентство з питань запобігання та протидії корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-