Віра Савченко оприлюднила не всю промову сестри - Новіков

Віра Савченко оприлюднила не всю промову сестри - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат української льотчиці Надії Савченко Ілля Новіков вважає, що ситуація на процесі Савченко дуже тривожна й потрібно посилити тиск на владу РФ, тому що «є унікальна можливість вирішити все в її справі у ці 5 днів».

Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Текст, викладений сестрою Надії Вірою у Фейсбуці, це не вся заключна промова Савченко, а тільки її політичне ядро. Нині найвірогіднішою мені здається версія, що суд прийняв сьогодні таке рішення, щоб не дати прозвучати цій промові. Ситуація зараз дуже тривожна. Але є унікальна можливість вирішити все у справі Савченко у ці 5 днів», - сказав Новіков.

За словами адвоката нині, коли події на процесі Савченко отримали великий резонанс, надзвичайно важливо оперативно посилити тиск на російську владу, причому за найрізноманітнішими напрямками.

Після несподіваного закінчення сьогоднішнього засідання, коли суддя Леонід Степаненко не дав Савченко оголосити заключну промову, її адвокати заявили, що під час завтрашнього відвідування Надії в СІЗО проситиму її не починати сухе голодування або, якщо почала, припинити, оскільки «сухе голодування» через 5-7 призводить до смертельного результату.

Повністю інтерв'ю з адвокатами Савченко читайте пізніше на сайті Укрінформу.

Нагадаємо, російське слідство звинувачує Савченко за статтями «вбивство» і «замах на вбивство». Українка всі звинувачення заперечує. Насправді, після захоплення в полон бойовиками її було переправлено на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-