В суді над екс-депутатом ВР Криму представили докази держзради

В суді над екс-депутатом ВР Криму представили докази держзради

Фото
Укрінформ
У Дніпровському районному суді міста Києва розпочалось засідання у справі екс-депутата Верховної ради АРК Василя Ганиша, який підозрюється в державній зраді.

Про це в середу із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

Головуючий в колегії - суддя Олександр Федюк.

Суд у залі суду досліджує відеодокази по справі.

Фото: Данііл Шамкін/Укрінформ

Попереднє засідання з 25 лютого було перенесено через відсутність адвоката Ганиша «за сімейними обставинами».

Нагадаємо, Ганиша затримали 28 квітня 2015 року при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки він перебував у розшуку, а Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення "референдуму" щодо статусу Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політика звинувачують у тому, що він 11 квітня 2014 року голосував за прийняття російської конституції Криму на засіданні Держради Криму.

Колишній депутат переконує, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення "референдуму". На його думку, звинувачення в державній зраді є необгрунтованими.

Наприкінці грудня 2015 року адвокат Василя Ганиша Андрій Руденко наполягав на необхідності термінового проведення операції на серці для підсудного, що вимагає зміни запобіжного заходу. Однак на той момент прокурор у кримінальному провадженні Вадим Букрей повідомив, що прокуратура "не має медичних висновків з приписами про термінове втручання".

14 січня Дніпровський районний суд Києва перевів экс-депутата Верховної Ради АРК Василия Ганиша із СІЗО під домашній арешт у зв'язку із "станом здоров'я підозрюваного".

11 лютого Дніпровського райсуду Києва відхилив клопотання прокурора про продовження Ганишу терміну домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-