Шевчович наполягає на ухваленні Радою законів про енергетику

Шевчович наполягає на ухваленні Радою законів про енергетику

Укрінформ
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин та віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шевчович обговорили ключові завдання у сфері енергетики.

Як повідомляє прес-служба відомства, зустріч сторін відбулася сьогодні у Києві.

«Міністр енергетики та вугільної промисловості України та віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу обговорювали ключові завдання у сфері енергетики, які наразі стоять перед Україною. Йшлося, зокрема, про важливість найскорішого прийняття Україною законопроектів про ринок електроенергії та про національний регулятор», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Шевчович підкреслив важливість ухвалення цих та інших законопроектів у сфері енергетики, що спрямовані на виконання Україною зобов'язань перед європейським співтовариством.

Шевчович також висловив сподівання, що 2 березня уряд схвалить законопроект про ринок електроенергії.

Сторони обговорили подальшу взаємодію у форматі Україна-Росія-Євросоюз, окремо зупинилися на питанні щодо розділення НАК «Нафтогаз України».

Учасники зустрічі погодилися, що пошук оптимальних шляхів розділення НАК «Нафтогаз України» є одним із головних завдань, яке слід виконати для подальшого ефективного функціонування галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-