Реформа Ради: нардепів пропонують штрафувати за бійки

Реформа Ради: нардепів пропонують штрафувати за бійки

Укрінформ
Реформа українського парламенту, розроблена спільно з ЄП, передбачає відсторонення від участі у пленарній сесії ВР народних депутатів за неетичну поведінку.

Про це йдеться у "дорожній карті" щодо внутрішньої реформи Верховної Ради, оприлюдненій спікером Володимиром Гройсманом у Фейсбуці.

Зокрема у розділі "Дотримання етичних норм і стандартів поведінки у Верховній Раді" зазначається: "Голова ВРУ (або заступник, головуючий на пленарному засіданні) повинен мати право назвати та відсторонити від участі у пленарній сесії ВРУ депутатів за поведінку, яка має ознаки насильства або спрямована на зрив роботи ВРУ. Термін відсторонення залежатиме від ступеня серйозності порушення порядку. Крім того, необхідно розглянути можливість запровадження фінансових стягнень; (Рекомендація № 48)".

Крім того пропонується розробити Кодекс поведінки народного депутата. "Впровадження Кодексу поведінки повинне відбуватися із урахуванням принципів всеохоплюваності, консультативності, та прозорості та у відповідності до кращої світової практики; (Рекомендація № 52)", - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-