Гройсман в Брюсселі розкаже, як Раду зроблять європейською

Гройсман в Брюсселі розкаже, як Раду зроблять європейською

Укрінформ
У Брюсселі 29 лютого розпочинається тиждень України в Європарламенті, що триватиме до 2 березня.

Про це у Фейсбук написав голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

Головною темою заходу високого рівня є реформа Верховної Ради України.

«Live-включення з Брюсселя, де ми розпочинаємо вперше в історії Український тиждень в Європарламенті. Сьогодні буде презентований план дій щодо реформи Верховної Ради та перетворення її на сучасну європейську інституцію», - написав він.

За словами голови ВР, рішення, які будуть представлені в Європарламенті, дозволять вдосконалити процедури і якість підготовки законопроектів, налагодити ефективну взаємодію з урядом.

«Також вони націлені змінити на краще норми поведінки депутатів і відкритість Верховної Ради громадянському суспільству», - додав спікер.

За програмою тижня, у законодавчому органі ЄС у Брюсселі відбудеться конференція високого рівня щодо розвитку спроможностей ВР заради реформ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

На заході будуть представлені доповідь та дорожня карта зміцнення інституційної спроможності Верховної Ради, підготовлені Місією з оцінки потреб Європарламенту під керівництвом колишнього президента ЄП Пета Кокса.

У конференції візьмуть участь керівництво Верховної Ради України, керівництво фракцій та комітетів, включаючи голову ВР Володимира Гройсмана (загалом близько 40 народних депутатів), а також представник України при Євросоюзі посол Микола Точицький.

Від європейської сторони у «Тижні України» візьмуть участь президент Європарламенту Мартін Шульц, голова Делегації ЄП до Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Андрей Пленкович, голова комітету ЄП у закордонних справах Ельмар Брок, єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган, спікер парламенту Нідерландів, депутати ЄП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-