Дмитро Ярош, народний депутат, політик, засновник ДУКу
Камінням у вікна російських банків не доб`єшся економічної деокупації України
Інтерв'ю 25.02.2016 11:46

- Микола і хлопці, здається, їх було сім чоловік, на мій погляд, не зовсім адекватні. Бо цеглою у вікна російських банків не вирішиш питання економічної деокупації. Тому йому треба бути виваженим, а не бігати, як пацанові, і десь там щось кидати у вікна. Ми маємо ще дуже багато важелів впливу на ситуацію чи на ту ж владу. Мирних важелів. Якщо вже не буде інших варіантів... На Грушевського ми пішли і вступили в бій із системою. Поки ж такі варіанти є, їх треба обов`язково використовувати.

- Які сили і особи стоять за організацією "Білий молот", яка свого часу була вилучена з ПС за "маргінальні дії". Чому конкретно розійшлися дороги цих організацій?

- "Білий молот" важко назвати організацією. Це була невелика групка людей  Вони долучились до нас на першому етапі, коли ми вели активні дії на Майдані. А потім пішли свою дорогою, бо наші дороги не збігаються за багатьма напрямками. Ми працюємо не тільки у визвольній площині, але і в державотворчій, а коли люди не хочуть працювати, а тільки займатися бешкетами, тоді нам не по дорозі. Хто за ними стоїть тепер - не можу сказати, бо не займався цим питанням, і мені воно, чесно кажучи, не цікаве.

- Ну, тут нам значно легше, бо всі наші бойові підрозділи, які власне і здобували славу для "Правого сектора", разом із нами творять Добровольчу українську армію. І там ніяких проблем немає. Але поки ми воюємо на фронті, в тилу деякі неконтрольовані групи людей займаються невідомо чим. Це і стало, зокрема, темою наших розходжень. Для нас це було неприйнятно, тому ми вирішили йти своїм шляхом. Зокрема, система, на якій базуватиметься Добровольча армія, в принципі виключає будь-яке, говорячи молодіжним сленгом, "движування" в тилу. Є конкретні завдання, які люди мають вирішувати, і ні в якому разі не займатись бізнесовими, рекетирськими й бандитськими речами. За зразок ми взяли закон про Добровольчу армію, який діє в Естонії.

- Відомий інтерес до вашої особи з боку "братніх" спецслужб. Чи відчуваєте їх близьку присутність у своєму житті або оточенні?

- У моєму оточенні немає представників спецслужб, це моє глибоке переконання. В основному це хлопці, які зі мною пройшли фронт, а там усе чітко й зрозуміло. Щодо замахів, інформація від СБУ часто приходить, і взагалі, у сусідів мене занесено до списків на ліквідацію. Ми самі розробляли одну таку ДРГ-шку (диверсійно-розвідувальну групу, - ред.) і разом зі Службою безпеки проводили її затримання. Наші хлопці вже навіть почали грамоти та премії отримувати за таку діяльність. Але це ж війна, це закономірно. З Божою допомогою ми і ДРГ-шки, і Росію завалимо (сміється, - ред.). Все буде нормально.

Нінель Кисілевська, Львів.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-