У МВС спростовують ультиматум активістам із готелю «Козацький»

У МВС спростовують ультиматум активістам із готелю «Козацький»

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ спростовують інформацію про можливу силову зачистку готелю «Козацький» на Майдані Незалежності.

Про це заявив речник МВС Артем Шевченко в ефірі «112 каналу».

«Правоохоронці діятимуть відповідно до закону, але водночас жодних силових акцій не буде. Будуть переговори, будуть нормальні стосунки. Жодних ультиматумів немає. Я спростовую інформацію про будь-який ультиматум. Ідуть переговори, іде посилений режим несення служби в місті Києві з боку підрозділів Нацполіції, з боку підрозділів Нацгвардії й патрульної поліції також», - сказав він.

За його словами, вночі з мітингувальниками, які незаконно перебувають у готелі «Козацький», спілкувалися начальник ГУНП у місті Києві Андрій Крищенко, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, начальник Департаменту патрульної поліції НП Євген Жуков, комбати добровольчих батальйонів системи МВС, які намагалися переконати добровільно покинути приміщення.

Водночас Шевченко зауважив, що наразі ситуація в цілому по столиці «нормальна і контрольована», співробітники правоохоронних органів «вживають всі законні дії щодо охорони громадського правопорядку».

Нагадаємо, раніше видання Еспресо-TV з посиланням на власні джерела повідомило, що правоохоронці поставили ультиматум близько півсотні активістам, які незаконно перебувають у готелі «Козацький», до 12 години покинути будівлю, інакше відбудеться її силова зачистка.

Видання не уточнює, від кого саме надійшов ультиматум, але відомо, що готель знаходиться на балансі у Міноборони. Щоправда раніше заступник міністра оборони Олександр Дублян заявив, що застосовувати силу до протестувальників не будуть. Він разом з іншими членами офіційної делегації - представниками МВС та волонтерами - вночі побував у готелі.

20 лютого у день вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні" люди у камуфляжі, які називаються "Революційними правими силами", зайняли актовий зал у готелі "Козацький", розташованому в центрі Києва на Майдані Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-