Георгій Тука, голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації
Ми не дамо авантюристам паралізувати життєдіяльність Сєверодонецька
Інтерв'ю 19.02.2016 13:24

- Не функціонує, і все, що відбулось позавчора, не має жодного значення, жодного впливу на життєдіяльність міста. Вранці мені зателефонували з центрального апарата Державного казначейства: ніякі документи, підписані самозваним мером, ніхто приймати не буде. Вчорашній візит до Головного управління юстиції завершився нічим - ніхто їх реєструвати не збирається.

У мене зараз нарада; о четвертій розмова з віце-прем'єром, але якщо залишиться час, збираюсь підскочити до виконкому, щоб на власні очі переконатись, що всі працюють. Бо мені щойно розповіли співробітники міськвиконкому… Не знаю, наскільки це масово, але деякі, аби уникнути відповідальності за виконання незаконних розпоряджень, взяли лікарняні. Ну, я б не радив цього робити. Залишайтесь на своїх робочих місцях і продовжуйте виконувати свої службові обов'язки.

- Я дивився документи цієї позачергової сесії, оприлюднені на сайті міської ради в форматі PDF. Там, окрім прізвища Пригеби, фігурує директор Департаменту юридичних питань та контролю. Начебто він погодив рішення, прийняті цією сесією, але на різних документах його підписи не схожі один на інший.

- Так, на рішенні про відсторонення мера він написав "Заперечую". Але щодо підробки підписів, чесно кажучи, не знаю. Власне, вже відкрите кримінальне провадження…

Відсторонення мера - очікувана ситуація. Цілком імовірно, що вона ще повториться влітку в якихось населених пунктах, може навіть у деяких районних радах

- Ким? Бо я знаю, прокуратура відмовилася втручатись у цю справу.

- Поліцією. Хочу попередити всіх діючих осіб, що держава не буде дивитись на все крізь пальці. Ми не дамо жодним авантюристам паралізувати діяльність міста. І хотів би ще зазначити особисто про "загадкову", в лапках, позицію прокуратури. Позавчора вранці я зателефонував до прокуратури і попросив, щоб хтось зі співробітників попередньо прийшов на засідання міської ради і просто розповів депутатам - які не мають досвіду, які не мають юридичної освіти - про те, що їхні дії, до яких вони збираються вдатись, є порушенням законодавства, і за це має настати кримінальна відповідальність.

Начебто все дуже просто. Але я вислухав десятихвилинну доповідь про те, що у прокуратури немає таких повноважень.

- Я цілком підтримую те правило, що діяти треба в межах законодавства. І для цього є всі підстави. І всі важелі. Якщо я бачитиму, що в черговий раз імпотентна й бездіяльна місцева прокуратура, місцева СБУ не вживатимуть належних заходів - я про це мовчати вже не буду. Я півроку мовчав, давав їм шанси виправити ситуацію - і не бачу жодних результатів. В останні два тижні вже почав про це розповідати - а я знаю набагато більше, ніж розповідаю. От і зараз: якщо найближчого тижня не буде зроблено певних висновків, почну розповідати ще більше. І я примушу їх або піти у відставку, або сісти.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-