Росавіація не хоче віддавати

Росавіація не хоче віддавати "небо" над Кримом

Укрінформ
У Росавіації вважають, що рекомендація Європейського агентства з авіаційної безпеки (EASA) щодо польотів над територією Криму є «політично мотивованим рішенням».

Відповідний коментар з'явився на сайті відомства.

«Російська сторона не погоджувала заяву EASA і не планує передавати управління повітряним рухом до РПІ (район польотної інформації. - Ред.) Сімферополь українським диспетчерам», - заявляє Росавіація.

Рекомендація європейського авіарегулятора, на думку Росавіації, «абсолютно не відображає реальних технічних можливостей українських диспетчерських центрів, створює загрозу безпеці польотів у цьому регіоні» і є «політизованою».

Раніше Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) рекомендувало авікомпаніям з ЄС уникати повітряного простору Криму після окупації півострову РФ у березні 2014 року. В EASA виникли сумніви у безпеці польотів над Кримом, оскільки формально відповідальність за повітряний простір над півостровом несе Україна, а фактично там працюють російські авіадиспетчерські служби.

Україна закликала EASA скасувати заборону на рейси над Кримом, запевняючи, що готова гарантувати безпеку таких польотів. І 18 лютого EASA оголосило, що рекомендує авіакомпаніям використовувати для польотів над Кримом два маршрути в Сімферопольському районі. При цьому, підкреслив авіарегулятор, авіакомпаніями під час польотів над Кримом слід користуватися послугами української диспетчерської служби. Міністерство інфраструктури України, у свою чергу, повідомило, що маршрути, рекомендовані EASA, пролягають над акваторією Чорного моря, а не над територією Криму. Небо над півостровом, пояснило українське міністерство, залишається закритим. Мінінфраструктури також зазначило, що українські диспетчери готові гарантувати безпеку польотів за рекомендованими EASA маршрутами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-