Рада завершила ухвалення «безвізового пакету»

Рада завершила ухвалення «безвізового пакету»

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що сьогодні Верховна Рада завершила ухвалення антикорупційного законодавства, необхідного для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Про це він заявив журналістам у кулуарах Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми завершили прийняття антикорупційного законодавства, яке було вимогою Європейського Союзу для прийняття безвізового режиму. Завтра буде доповідь Європейської комісії. Фактично завтра має бути рекомендація про те, щоб Україна і Грузія отримали вже цього року безвізовий режим», - сказав Парубій.

Перший заступник Голови ВР також зазначив, що враховуючи практичні процедури лібералізації візового режиму, у разі позитивного висновку по Україні, українці зможуть їздити без віз до ЄС із серпня.

Зокрема, сьогодні нардепи ухвалили три закони: "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації", "Про прокуратуру" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів". Водночас народні вибранці не захотіли скасовувати закон "Про запобігання корупції" щодо електронної системи надання та оприлюднення декларацій, деякі норми з якого викликали обурення з боку ЄС. Саме ці норми викликали найбільші суперечності та отримали різкі негативні відгуки від представників Європейського Союзу, оскільки сам закон входить до "безвізового пакету".

Відтак, за ухвалення закону "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, стосовно удосконалення процедури арешту майна та інституту спеціальної конфіскації" N4054 проголосували 252 народні депутати.

За зміни до закону про "Про прокуратуру" щодо забезпечення прозорості в організації діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з метою виконання рекомендацій МВФ проголосували 302 депутати.

За законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання рекомендацій, які містяться у шостій доповіді Європейської комісії про стан виконання Україною Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, стосовно удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" голосував 261 народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-