Нардепи не відмовились від закону про

Нардепи не відмовились від закону про "партійну диктатуру"

Укрінформ
Народні депутати відмовились скасувати рішення 16 лютого 2016 року про ухвалення в цілому законопроекту про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» щодо виключення кандидатів у народні депутати з виборчого списку в багатомандатному окрузі.

За скасування рішення проголосували 76 народних обранців з мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як раніше зазначав під час виступу з трибуни ВР лідер Радикальної партії Олег Ляшко, у законопроекті N 3700 пропонується, щоб партія, яка висувала кандидатів у народні депутати, включених до її виборчого списку, могла прийняти рішення про виключення кандидатів у народні депутати. За його словами, таке рішення приймається відповідно до статуту партії з'їздом, зборами, конференцією партії й такі кандидати вважаються не обраними зі свого виборчого списку в будь-який час після дня виборів до прийняття рішення Центральною виборчою комісією про визнання їх обраними народними депутатами.

Ляшко зауважив, що законодавчий акт, ухвалений 16 лютого, передбачає, що у разі прийняття партією відповідного рішення щодо кандидата у депутати, до прийняття рішення Центральною виборчою комісією про визнання його обраним, ЦВК приймає рішення про виключення зазначеного кандидата з виборчого списку партії.

Лідер «радикалів» також пояснив, що дія закону має поширюватися на виборчі списки політичних партій, які були суб'єктами виборчого процесу на позачергових виборах народних депутатів 26 жовтня 2014 року.

«Цей законопроект стосується тільки кандидатів у народні депутати, а не діючих народних депутатів», - додавав Ляшко під час розгляду закону 16 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-